Szafi Házikenyér ropogós kérgű 1000g
Cikkszám: 5999564153046
Frissítve: 2021-08-15 16:43:36
(2 297,- HUF + ÁFA)
Raktáron
Előre látható szállítási idő: 1-2 munkanap
Back | Home / Termékek / Élelmiszer / Szafi Házikenyér ropogós kérgű 1000g
Cikkszám: 5999564153046
Frissítve: 2021-08-15 16:43:36
Raktáron
Előre látható szállítási idő: 1-2 munkanap
SÓ NÉLKÜL!
Gluténmentes lisztkeverék, melynek segítségével könnyedén készíthetünk ropogós héjú, élelmi rostokban gazdag kenyeret, élesztő felhasználása nélkül.
Gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes, zsírszegény házi kenyér készíthető a lisztkeverékből, ami több nap után is puha marad.
A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert tartalmazhat!
Ropogós héjú illatos házi cipó recept
Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):
· 270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék
· 3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)
· 40 g frissen facsart 100%-os citromlé
· 300 g langyos víz
· ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb.
Elkészítés:
A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).
5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).
1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét.
Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig.
Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük.
Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy érzi, hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következő képen járjon el:
1. Semmi esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben sem!
2. Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye rá.
3. Ha a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után
miután kezet mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok
még hozzá 15 gramm lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyér tésztát, majd
formázzátok, és így süssétek meg, így már biztos nem lesz nedves a
belseje. Továbbá ajánlom, hogy ne kenyeret, hanem zsemlét, kiflit, esetleg kisebb cipókat formázzatok belőle!