Back | Home / Termékek / Édesítőszerek / Naturbit xantán gumi por 200g

Naturbit xantán gumi por 200g

Cikkszám: 5999887896019

Frissítve: 2021-08-15 15:41:51

1 160,- HUF
(913,- HUF + ÁFA)

Raktáron
Előre látható szállítási idő: 1-2 munkanap

Leírás

Guténmentes kenyerek, pékáruk állagának, bélzetének javítására szolgáló termék


Laktózmentes
Szójamentes
Tojásmentes

A xantángumi egy természetes növényi eredetű sűrítő, zselésítő anyag, poliszacharid, melyet a Xanthomonas campestris baktériumfaj, cukor erjesztése során állít elő. Az élelmiszeriparban sűrítőanyagként és stabilizálószerként, E415 néven alkalmazzák. A xantán megnöveli a tészták vízkötő képességét, így késlelteti a kenyerek öregedését is. A fagylaltgyártás során csökkenti a jégkristályok képződését, a gyümölcslevekben pedig lebegésben tartja a finoman eloszlatott rostanyagokat.
Könnyen pumpálható anyag, de ezt követően megkeményedik. Például salátaöntetek esetében a salátaöntet csak felrázás után ürül ki az üvegből, majd ismét megkeményedik. Más sűrítőanyagokkal ellentétben a hőmérsékletre és a pH-ra kevéssé érzékeny.
Élelmiszerekben elsősorban fagylaltokban, tojástartalmú ételekben, zselatinokban, lekvárokban alkalmazzák. Az élelmiszerek színét és ízét nem változtatja meg.
Kozmetikumok esetében hidratálóként és emulgeálószerként alkalmazzák.zért általában 0,05% és 0,5% közötti koncentrációban alkalmazzák.
Allergia információ:
Élelmiszerek esetében xantángumi-allergia és kukoricaallergia (abban az esetben, ha kukoricakeményítőből állítják elő) esetén fogyasztása nem ajánlott.
Porként belélegezve tüdőirritációt okozhat.
Egyébként veszélytelennek számít.
Mint vízoldató ballasztanyagot a szervezet nem tudja hasznosítani.

További termékek